Peste 90 de milioane de lei pentru Reșița! Contractul a fost semnat de Ministerul Dezvoltării! 

popa semnat

Primarul Ioan Popa a primit un „cadou” de ziua lui de la Ministerul Dezvoltării. Ministrul Ion Ștefan a semnat astăzi 17 contracte de finanțare în valoare de peste 220 de milioane de lei. Din această sumă, peste 90 de milioane revin municipiului Reșița, fiind practic cel mai mare contract din cele semnate astăzi. 

Este vorba de finanțarea proiectului „Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului automat de taxare, a Sistemului de Management al Flotei și crearea Sistemului de Informare Dinamică a Călătorilor în stații și vehicule”.

Este de fapt faza trei a proiectului tramvai, care înseamnă modernizarea completă Calea Timișoarei și drumul de IMR, achiziția a 10 autobuze electrice și modernizarea de la Piața Republicii.Acolo se face o stație intermodală de transfer între tramvaie, autobuze, stație de încărcare electrică. Suma totală este undeva la 20 de milioane de euro”, a explicat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

„Este esențial să motivăm atât administrațiile locale, cât și antreprenorii să acceseze bani europeni pentru proiecte de investiții pentru a putea reveni la normalitate, dar și pentru a se menține pe piață după perioada crizei economice cu care ne confruntăm din cauza pandemiei din această perioadă”, a precizat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

Valoarea totală a proiectului semnat astăzi este de 91.694.356,72 de lei.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „Este de fapt faza trei a proiectului tramvai, care înseamnă … achiziția a 10 autobuze electrice”, a explicat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

    Proverb chinezesc: “S-au scremut munţii şi a ieşit … un şoarece”.
    Asta din ciclul … abuzul, obuzul şi autobuzul..
    Precum şi “din cauza pandemiei”, bineînţeles, doar dzice ministrul…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei