Aleșii cărășenilor în Parlamentul României, confirmați de Biroul Electoral Județean

Parlamentarii

Aleșii cărășenilor în Parlamentul României au primit certificatele de senatori și deputați în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, eveniment care l-a avut ca amfitrion pe președintele Biroului Electoral Județean Caraș-Severin – judecătorul Rustin Ciasc, secondat de prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu și de subprefectul județului – Anton Paulescu. Pentru început alocuțiunile au fost rostite de judecătorul Rustin Ciasc, președintele BEJ Caraș-Severin care a vorbit despre derularea întregului proces electoral, oferind și câteva cifre privind prezența la vot și numărul de voturi obținut de partidele care și-au trimis reprezentanții în Parlament, în vreme ce prefectul județului a ținut să le amintească aleșilor că de astăzi îi reprezintă pe toți cărășenii în forurile legislative ale țării, sfătuindu-i, totodată, să fie atenți cu sănătatea în această perioadă în care mii de români au căzut victime ale infectării cu virusul SARS CoV-2.

Chiar dacă a lipsit de la eveniment, senatorul liberal reconfirmat în această poziție de votul cărășenilor, ministrul afacerilor interne Ion Marcel Vela și-a desemnat un emisar, în persoana lui Andrei Ungur – subsecretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care i-a preluat certificatul de senator din partea Biroului Electoral Județean.

De cealaltă parte a baricadei politice, noul senator de Caraș-Severin, social-democratul Ion Mocioalcă a ținut să fie prezent și să-și ridice personal documentul care atestă prezența acestuia în camera legislativă a Senatului României. De altfel, Mocioalcă a ținut să îl felicite pe contracandidatul său Marcel Vela pentru reușită, oferind o mostră de fair-play politic iar președintelui BEJ Caraș-Severin, Rustin Ciasc i-a adus un elogiu pentru exemplarul efort depus la aceste atipice alegeri parlamentare. Mocioalcă a făcut apel la unitatea parlamentarilor de Caraș-Severin pentru a da cu toții un mesaj comun la București, în vederea procesului de modernizare al județului.

Vă felicit și vă mulțumesc pentru felul profesionist în care ați condus aceste alegeri și sper ca în mandatul următor să conduceți Biroul Electoral Central, domnule judecător Ciasc. De altfel, prin sentința pe care ați pronunțat-o astăzi, eu înțeleg că este o sentință plăcută pentru noi, aceea de a presta muncă în folosul comunității din județul Caraș-Severin în următorii 4 ani. Și ar trebui să nu uităm acest lucru în cei 4 ani care vor urma. Totodată, vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor acestui județ care au participat la vot, care ne-au votat și care nu ne-au votat. Pentru că ei știu mai bine decât noi că trimit în Parlamentul României, 5 deputați absolut noi și doi senatori“, a ținut să transmită senatorul Ion Mocioalcă.

La rândul său, noul deputat PSD, Silviu Hurduzeu consideră o poziție onorantă prezența sa în Parlament a ținut să mulțumească electoratului din Caraș-Severin pentru votul primit și să îi asigure pe cetățeni că va fi un reprezentant al tuturor celor 77 de unități administrativ-teritoriale, fiind o trimitere subtilă legată de modul în care s-au acordat banii în urma rectificării bugetare pentru primăriile cărășene. De altfel, judecătorul Ciasc i-a cerut imperios lui Hurduzeu să ocolească temele politice abordate cadrul manifestării. „Indiferent de rezultatul votului, cetățenii județului Caraș-Severin nu au nicio vină în a fi penalizați sau depunctați pentru că în anumite localități a câștigat un partid iar în altele a câștigat un altul. Iar aceste premieri să se facă din bani publici. Cred că nu se vor mai repeta astfel de lucruri pentru că nu putem împărți județul și România în localități pesediste și peneliste sau ale altei formațiuni“, a punctat Hurduzeu în strânsă legătură cu recentele alocări făcute de guvernul Orban prin rectificarea bugetară, primăriile cărășene PSD-iste fiind lăsate în „offside“ de guvernanții PNL.

A urmat Jaro Marșalic, primul ales al liberalilor cărășeni la Camera Deputaților, care a ținut, la rândul său, să aprecieze buna organizare a alegerilor din 6 decembrie. „Au fost alegeri foarte bine organizate și fără evenimente deosebite. Vreau să mulțumesc tuturor cărășenilor care s-au prezentat la vot, indiferent de opțiunea pe care și-au exprimat-o.  Este dreptul fiecăruia să decidă, așa cum ar trebui să fie obligația fiecăruia să decidă ce oțiuni are și ce și-ar dori pentru viitor. M-am născut în Reșița, am trăit în Reșița și voi continua să trăiesc în Reșița, exceptând acuma prezența la București în mandatul de deputat iar scopul nostru este să avem o colaborare bună și în primul rând să facem ceva pentru județul nostru și în al doilea rând pentru țara noastră. Succes tuturor și să nu treacă nimeni prin boala asta păcătoasă!“, a declarat medicul Jaro Marșalic, noul deputat al PNL Caraș-Severin care a reușit să depășească cu bine infectarea cu noul coronavirus.

Deputatul liberal Dumitru Rujan a dorit să mulțumească organizatorilor BEJ și Instituției Prefectului de Caraș-Severin pentru buna desfășurare a alegerilor, mulțumind cetățenilor care au votat lista candidaților PNL dar și celor care nu au votat candidații liberali, cei care le-au încredințat mandatele de parlamentari, cu speranța că vor face tot ce le stă în putință pentru proiecte benefice județului Caraș-Severin.

Surpriza rezultatelor alegerilor parlamentare sau mai degrabă al redistribuirii voturilor este fără doar și poate candidatul UDMR, Atilla Kelemen cel care a obținut cel de-al cincilea mandat de deputat în Caraș-Severin. În vârstă de 34 de ani, căsătorit și tatăl unui copil de doar 11 luni, Kelemen este de profesie inginer constructor și este originar din Hunedoara. Deputatul UDMR a transmis cu mult entuziasm mulțumiri cetățenilor cărășeni care au votat formațiunea pe care a reprezentat-o în alegeri și a promis că va fi un real sprijin pentru proiectele de dezvoltare ale Caraș-Severinului.

Un ultim discurs în cadrul manifestării, așa cum el însuși și-a dorit să încheie seria expozeelor parlamentare, i-a aparținut deputatului PSD, Marius Romulus Damian, fostul administrator al județului Caraș-Severin și primar al comunei Teregova care și-a menținut dezideratul din campanie și anume acela de a fi un deputat al tuturor primarilor și al cetățenilor din Caraș-Severin. „Trebuie să ne facem datoria față de județul nostru. Consider că avem o datorie morală pentru că am fost aleși și trebuie să le mulțumi că șia-u exprimat votul. Trebuie să avem o mare grijă și responsabilitate față de cei care ne-au ales.  Succes colegilor parlamentari și Sărbători Fericite! Suntem în Postul Crăciunului și cred că merită să fim mai buni și să ne facem datoria față de primari și de cetățenii din Caraș-Severin. Un An nou cu sănătate!“, a afirmat proaspătul deputat PSD, Romulus Damian.

Din partea celor prezenți în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin a luat cuvântul Gabriela Stuparu, cea care, după ce și-a felicitat colegii social democrați pentru reușita acestora din 6 decembrie, le-a cerut tuturor aleșilor cărășeni să lase disputele și orgoliile politice de-o parte, să acorde mai multă atenție cetățenilor și să facă mai multă treabă decât politică pentru Caraș-Severin. „Sper să avem cu toții, împreună rezultate foarte bune pentru cetățenii acestui județ“, a declarat cu această ocazie vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Gabriela Stuparu. Au mai ținut să ia parte la acest eveniment primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu și primarul comunei Teregova, Maria Damian, soția noului deputat social-democrat, Marius Damian.

Sergiu TABAN 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei