ATOR Banatul de Munte organizează acțiunea caritabilă „Mâinile bucuriei”, prin intermediul căreia, în perioada 16-20 martie, voluntari ai asociației de pe raza municipiului Reșița vor oferi sprijinul lor persoanelor vârstnice și a celor mai vulnerabile și mai amenințate de îmbolnăvire, care, în această perioadă, necesită, pentru siguranța și sănătatea lor, să rămână în căminele lor. Tinerii vor merge la magazine și la farmacii pentru ei.
„Noi ne bucurăm că acțiunea noastră caritabilă ia amploare, pentru că de luni dimineața am început să primim apeluri de la Inspectoratul de Jandarmi și de la Direcția de Asistență Socială din Reșița care doresc să trimită voluntari alături de noi în această activitate. Așteptăm în continuare să fim solicitați pentru că bătrânii nu au toți, sau cei mai mulți dintre ei nu pot să vadă anunțul în mediul online și încercăm să fim foarte eficienți în ceea ce privește promovarea și în zilele următoare să primim solicitări din partea lor sau a copiilor lor și să mergem să îi ajutăm, să fim utili”, a declarat Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte.
Primul telefon a venit duminică seara de la un tânăr care locuiește în Timișoara și a cerut sprijin voluntarilor pentru mama sa, care domiciliază în Reșița.
„Am primit un telefon de la un tânăr din Timișoara, care lucrează acolo și mama lui este în Reșița, în vârstă de 74 de ani, care ne-a solicitat ca în aceste zile să îi fim de ajutor, să mergem să facem cumpărături pentru dânsa și aș vrea să profit de această ocazie, pentru că noi nu am specificat în momentul în care am postat anunțul cu începerea activității, că inclusiv copiii care se află în altă localitate, aflați în străinătate și care au părinți în Reșița, pot să ia legătura cu noi și prin transfer bancar noi putem să mergem să facem cumpărături pentru cei care au copiii în străinătate și au nevoie de ajutor”, a mai spus Anita Radics.
Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin se alătură campaniei „Mâinile Bucuriei”, inițiată de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, în parteneriat cu Primăria Reșița, și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
„Ca voluntari în cadrul campaniei, jandarmii vor sta la dispoziția solicitanților și vor putea oferi ajutor cu plata urgentă a facturilor și achiziționarea de alimente de bază, medicamente și alte lucruri necesare, astfel încât aceștia să nu trebuiască să se expună riscurilor care ar putea apărea odată cu părăsirea domiciliului pe durata pandemiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin, Marius Săndulescu.
Dacă se întâmplă să cunoașteți astfel de persoane cărora tinerii le putem oferi ajutorul, îi puteți contacta la numărul de telefon 0726.561.449 – Anita Radics -președinte ATOR Banatul de Munte sau pe pagina de Facebook ATOR Banatul de Munte.
Elena FRANȚ
Poate-i omorati pe toti, este posibil sa fiti infectati fara sa aveti simptome.
Daga gati iama in batrani … i-ati nenorocit pe toti.