Adolescență, teribilism, anturaj și o singură vină: a noastră!

Teribilism

Ultimul accident petrecut cu puțin timp în urmă în municipiul nostru – reședință de județ, arată foarte clar că adeseori situația este scăpată de sub control la Reșița.
Publicația Reper 24 a atras public atenția de nenumărate ori vis-à-vis de situația creată de o mână de teribiliști, unii dintre ei certați sau ignoranți ai legii, modele negative pentru minorii care vin din urmă, viitori donatori de organe, inconștienți și aroganți atât în trafic, cât și în locuri gen supermarketul cu pricina (Kaufland), care nu a avut reacție la nimic din ceea ce se întâmplă în curtea lor.

Acel loc a devenit un focar al nesăbuinței, al demonstrațiilor cu final uneori tragic, al mașinilor și motoarelor tunate, modificate până la limita dintre viață și moarte, un loc în care dacă ai tupeu să umbli noaptea, riști să devii victimă sigură, atât al aroganțelor și injuriilor, cât și a unor fapte ce contravin bunelor moravuri dintr-o societate în care dorim să trăim civilizat.
Oameni cu un caracter mizer, tolerați atât de poliția rutieră, poliția de ordine publică, poliția locală și nu în ultimul rând R.A.R.-ul care ar trebui să desfășoare activități de verificare în tandem cu Poliția Rutieră, atât ziua, cât și noaptea și care nu catadicsesc să facă nimic pentru a stopa măcelul.

Acești neadaptați ai societății vă fură liniștea, vă fură familiile, vă fură copiii, vă fură viețile! Iar acum plâng la căpătâiul unui copil care avea viitorul în față și sunt solidari cu familia? Dar ce au făcut pentru el? L-au încurajat să-și biciuiască motorul în maratonul spre moarte? Au și cei din anturajul adolescentului „meritul” lor. Iar noi, cei ce privim de pe margine drama, cât va mai trebui să tolerăm?

Motivația Poliției pentru fiecare reclamație venită la adresa lor este că nu există suficient personal pentru gestionara acestei situații. Pentru că în afară de a trimite un echipaj care să-i „descurajeze” și care, vă spunem noi, era luat la mișto de „ăia mici”, conducerea IPJ-ului care știe să trimită în judecată jurnaliști și să ceară despăgubiri de ordinul miliardelor, nu a făcut niciodată o strategie serioasă de „extirpare a tumorii”. Au fost tolerați acești „rebeli fără cauză” ani și ani de-a rândul, pentru că aproape de fiecare dată au fost luați în glumă. Iată că gluma s-a terminat în lacrimi de doliu, domnule comandant Avram iar noi avem curaj să spunem că din partea instituției pe care o conduceți în Caraș-Severin aveți și dumneavoastră un „merit”, mai mic sau mai mare. Asta ține de conștiința fiecăruia…

În altă ordine de idei, vi se pare normal, dragi cititori, ca, într-un scenariu similar copilul dumneavoastră să fie lovit de un asemenea specimen, beat sau fumat, cu probleme tehnice sau modificate fără acordul autorităților?

Vi se pare normal, ca într-un oraș ca Reșița, pe care ni-l dorim Smart City dar devine Dark City după astfel de evenimente triste, să ne fie frică să ne deplasăm civilizat, chiar și pe trotuar, deoarece avem scutere (trompete) care se plimbă fără restricții, tolerați fiind de Poliție, fie ea Locală sau cea a IPJ-ului?
Majoritatea avem copii cărora dorim să le oferim ceea ce noi nu am avut, să le dăm luna de pe cer, să fie ei cei mai cei, dar uităm să-i controlăm și să-i învățăm cum să utilizeze lucrurile primite, să comunicăm cu ei, fără a scăpa de ei oferindu-le de toate.
Cazul terifiant prezentat cu puțin timp în urmă a adus în discuție acest subiect și ne punem întrebarea… de ce copilul meu ? că a „al meu fost bun, că a fost harnic și inteligent, că a fost politicos!” Ce relevanță mai au toate acestea, când îmbrăcăm straie cernite iar despre toate acestea mai putem vorbi doar la timpul trecut! Și subliniez în mod intenționat acest lucru!

A sunat ceasul al doisprezecelea atât pentru noi, în calitate de părinți, bunici, tutori cât și pentru autorități…! Haideți să facem ceva, până nu este prea târziu, ca și în cazul lui Alex!

Transmitem și pe această cale sincere condoleanțe familiei atât de greu încercate!

Reper 24

Distribuie pe:

Stiri similare

14 Comentarii

 1. Marco

  Orice motociclist, ca este mare sau mic este constient in momentul cand a plecat de acasa ca nu stie cand si daca se mai intoarce nu dati vina pe motociclist dati vina pe pusti ca nu a avut echipament de protectie si casca dati vina pe parintii lui ca l-au lasat sa plece asa de acasa nu pentru ca sa urcat in sa, dati vina pe sistemul examenului ca nu este mai dur si mai greu orice motociclist prins fara echipament ar trebuii lasat fara permis acel echipament face diferenta dintre viata si moarte nu conteaza ca a fost in curte la kaufland nu conteaza ce motor are sau cat e de puternic prostia se plateste iar in acest caz sa platit cu moartea multi cunoscuti de-ai lui au spus clar ca nu era baut acele vorbe de ce nu le-ati retras si nu folositi fraza rebel fara cauza fara ca macar sa vedeti filmul sa intelegeti despre ce era vorba defapt in el poti sa mori oricand din orice motiv nu dati vina pe un obiect neinsufletit ca un tanar a murit daca avea echipamentul complet si casca inca ar fii trait voi ar trebuii sa invatati oamenii sa poarte echipamentul nu sa nu se mai dea cu motoarele

 2. Sorin

  Aceasta este o tragedie indiferent de cauze, da a fost și despre teribilism în acest caz dar cuvintele aduse în lipsa de cunoștință și jignirile aduse pasionaților auto-moto este mult prea mult! Este adevărat ca în orice domeniu exista persoane care trag în jos pe restul dar va rog, nu aduceți injurii tuturor persoanelor din acel domeniu, mai ales când nu cunoști fenomenul și persoanele respective! Sunt mulți pasionați auto care au mașinile în stare mult mai bune comparativ cu toate organele publice, de la politie pana la ambulanțe, eu personal sunt pasionat auto și rog creatorul acestui articol sa se intereseze de dosar meu la cei de la politia rutieră sa se convingă singur și sunt mulți alții la fel de mine! Nu consider ca aceasta problema ar fi considerata cea mai prioritară în momentul de față în orașul nostru! Creatorul acestui articol îl rog prin prezenta sa își revizuiască modul de a scrie o știre despre orice, felul în care jignește un grup de persoane, denotă faptul ca are ceva personal cu acel grup și mai ales felul în care a făcut-o public! Alt aspect după ce îl denigrează pe săracul decedat acesta transmite un mesaj siropos familiei la finalul articolului, din punctul meu de vedere, penibil! Este foarte ușor sa critici fără a ști ceva, deci va rog următoarea dată să vă informați despre un eveniment când postați ceva! O zi buna și condoleanțe familiei!

 3. Gasca

  De ce este nevoie sa faceți atât tam tam cu privire la cele întâmplate? Din un moment tragic ați făcut 20 de știri,majoritatea înflorite.

 4. Gascanu

  De ce este nevoie sa faceți atât tamtam cu privire la cele întâmplate? Din un moment tragic ați făcut 20 de știri,majoritatea înflorite.

 5. Marcela Voicu

  ,,Reper 24 “-asta da semnătură,asumare,curaj,responsabilitate.
  Dragă ,,Reper 24 ” câți dintre acei ,,neadaptați ai societății ” cunoști? La câți dintre acei ,,rebeli fără cauză” le-ai oferit alte variante? Ce ști despre ei? Ai încercat să cunoști cauza pentru a putea înlătura efectul? Prin atitudinea lor nu fac altceva decât ceea ce faci și tu: încearcă să fie luați în seamă,e strigătul lor în fața ignoranței în care se îneacă….
  Arată că poți mai mult ,….nu de la distanță ,ci fiind mai aproape de nevoile sau lipsurile lor.

 6. zero

  R.I.P.!
  Şi condoleanţe familiei :(
  Din internet: “Un tanar de 17 ani a vrut sa isi arate indemanarea in conducerea unei motociclete, cu toate ca nu detinea permis de conducere … a crezut ca in acea zona nu va fi o problema daca se plimba putin, mai ales ca si bause.”

 7. Silviu

  Domnule Taban, nu e frumos sa profitati de un asa caz pentru a va spăla rufele prin intermediul unui articol, cu șeful inspectoratului de politie… cum s-a zis si in alte comentarii, jigniți niște grupuri mari de persoane, de la pasionați de auto/moto, pana la polițiști, care cu toate ca “Nu isi fac treaba”, pun pe primul plan siguranta cetățeanului, si isi petrec nopți nedormite, weekenduri si sărbători departe de familie, tocmai pentru a nu se intampla printre altele, si acest gen de fapte. Si ca este deficit, nu e vina celor pe care, în mare parte i-ai jignit.

 8. Mihai

  Am aflat destul de tarziu de ce s-a intamplat. De multe ori am trecut in spatele Kauflandului si am vazut ca erau multi tineri teribilisti si intr-adevar imi era teama sa trec pe acolo. Destul de multe ori unii isi turau la maxim motoarele, nu puteai sa treci in siguranta pe acolo. In oras auzi de multe ori cum linistea este tulburata de vreu motorist care doreste sa iasa in evidenta. Politia este ca inexistenta in astfel de situatii. Macar daca s-ar monta sesizoare de viteza, poate ar fi o solutie. Imi pare tare rau de familia tanarului. Am fost de fata la un astfel de accident chiar in fata mea, accident terminat cu decesul tanarului. Pasionatii de motoare pentru care am un respect deosebit daca intr-adevar ei si-au modificat motoarele, dar totusi zic nu pe strazile din oras trebuie sa-si arate pasiunea. Daca nu exista un club al lor pot sa-l infiinteze. Mai sunt locuri in oras care sunt intr-adevar periculoase si in care s-au petrecut deseori accidente. Asa este zona din triaj unde sunt portiuni in care nici nu exista bordura. Cateva din bordurile folosite la aleile noi ar putea fi folosite acolo. Ce vreau sa spun este faptul ca deseori vedem ce nu este in regula in acest oras, dar indiferenta, nepasarea sau grija, teama sa nu suparam autoritatile sau mai stiu eu pe cine ne face sa fim neutri, fara a reactiona, fara a lua o atitudine. Acum dupa cele intamplate ce vom spune sau ce vom face sa imbunatatim situatia, Doamne fereste si atat? Ne trebuie un festival rock ca sa ne trezim, sau poate este si asta o solutie?!

 9. Silviu

  Imi place felul cum moderați comentariile, aprobări doar ce va convine! Felicitările mele!

  1. Reper24

   Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare

 10. Silviu

  Comentariul meu, neaprobat de dvs. nu a continuat sub nicio formă insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare. Dar probabil nu a fost pe placul celor care le aprobă… Dacă îmi trimiteți fragmentul care sa fi tina asa ceva, imi cer scuze public, dar daca nu, il vreau postat

 11. radulescu.67@yahoo.co

  Acesti teribilisti sint niste gunoaie ale societatii.Nu le place munca.deunde dracu au bani de benzina si sa tuneze masinile alea de rahat

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei