Accident la Reșița! Un autobuz s-a ciocnit de o basculantă a Primăriei

basculanta 1

Un autobuz al societății Transport Urban Reșița a fost implicat într-un accident de circulație produs astăzi în cartierul Muncitoresc din municipiul de pe Bârzava. Autobuzul s-a ciocnit de la basculantă staționată, basculantă care aparține, culmea, Primăriei Reșița. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Au fost câteva persoane în autobuz, dar important este că nu există nicio victimă, niciun om lovit. Nu știu exact ce s-a întâmplat, poate neatenția, șoferul zice că i-a bătut soarele în ochi, deși mașina este prevăzută cu parasolare, deci dacă i-a bătut soarele în ochi trebuia să își lase parasolarul. O să facem o analiză, o să vedem ce s-a întâmplat, cine este vinovat, cine plătește pagubele și suportă consecințele”, a precizat pentru Reper 24, managerul TUR, Dănuț Jurubescu.

Conform acestuia, un alt autobuz a fost trimis pe traseu imediat după producerea accidentului, deci călătorii nu au de suferit, fiind respectat în continuare graficul de transport.

basculanta 2

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

13 Comentarii

 1. Iancu

  Jurubescule ia dat soarele în ochi? Cu pumnul. Rău soarele ăsta. Să plătească tăițelu… El e de vină. A pus un macaronar la gospodărie și un vânzător de termopane la transport. E noaptea minții. În loc să zici mulțam că nu au oamenii nimic tu batman. Dacă nu a mers parasolarul? Paranormal!

 2. Doru

  Nu râdeți! Am trecut pe lângă accident, nu arata prea bine! Poza din articol a fost luată din dreapta, să fi văzut din stânga! Parbrizul spart și căzut, tabla din fața autobuzului îndoită, ziceam că o să fie victime (șoferul) . Bine că nimeni nu a fost rănit. Chiar nu-mi dau seama cum s-a putut întâmpla. Oricum, nasol. Maare grijă cum circulați! Respect poliției, era deja acolo.

 3. Lacucaracea

  De plătit o să plătească asiguratorul ( sau asiguratorii ) , culpa putând fi comună.Acum foarte mulți ani , un prieten al meu a suferit un accident oarecum similar ; maşină oprită pe dreapta / prima bandă şi nu a văzut-o la timp , din cauza faptului că i-a fost afectată vizibilitatea datorită refracției luminii puternice a soarelui. Singura diferență ( destul de mare ce-i drept ) , a fost că aceasta s-a întâmplat după ce a intrat de pe o arteră secundară pe cea principală ( după curbă , pe Calea Caransebeşului din câte-mi amintesc ).Era prin anii ’90…conducea o Dacia 1300.Şi-a rănit foarte grav mama ( pasager dreapta față ) la cap datorită plafonului / stâlpului parbriz care a lovit-o la cap.Deci se poate întâmpla , mai ales la răsăritul şi asfințitul soarelui ! Eu unul sânt 100 % ,, imparțial “, dar stau şi ,, mă întreb retoric ” : Ce vă poate determina pe unii dintre voi , să debitați asemenea tâmpenii / aberații în conținutul comentariilor ?
  Mă gândesc că prietenul meu nu o fi fost ,, pe mână ” cu ăia de la fabricile de pâine sau lapte situate pe Timişorii , ori cu primarul Popa , atunci când a avut loc evenimentul.

  1. zero

   Totuşi, protagonişti sunt pretinşi profesionişti ai unei auto-lăudate primării de tăiţei. Cu pretenţii …
   Cineva invoca cum că … nu vede clar semnale de semafor, tot din cauza “refracţiei” luminii puternice a soarelui (de Reşiţa).
   Iată, valabil acum şi la basculante :)
   Soluţie: mai multă întunericime!

 4. Lacucaracea

  1. Am spus că SE POATE INTÂMPLA datorită ,, refracției luminii puternice a soarelui ” ( nu faptul că aceasta este 100 % cauza accidentului în situația respectivă ).
  Nu cred că ai permis de conducere…sau să fi condus vreodată un autovehicul ca să poți înțelege , după cum vorbeşti. Iar în altă ordine de idei , citeşte puțină fizică de bază ( materia până la clasa a X-a…optică şi fotometrie puțin mai avansată nu strică deasemenea) pentru a cunoaşte termenii înainte să debitezi tâmpenii ( termenul
  ,, refracția luminii ” nu este unul şi acelaşi lucru cu intensitatea acesteia ş.a.m.d. ; însă combinația lor nefastă în anumite condiții , chiar şi pentru câteva secunde , poate conduce la accidente foarte grave).Nu în ultimul rând puneți şi tu întrebarea : ,, de ce îşi dădeau primii exploratori ai polilor cu cenuşă pe ploape şi sub pleoape mijind ochii ” , respectiv purtau ochelari cu lentile fumurii sau ,, de soare ” mai contemporan ? …fiindcă erau la poli , unde degerai de frig !
  Este deasemenea posibil să fi vorbit la telefon şi să fi dat vina ,, pe soare ” , însă acest lucru nu mă face pe mine aşa zis ,, părtinitor ” precum insinuezi indirect prin modul de exprimare , la fel cum nu îți scuză ție tâmpeniile debitate.Din ,,câte-mi amintesc” cu certitudine…chizdeii tăi au făcut parte din ,, STATUL PARALEL ” în vremea când taiau şoriciu’ cu oamenii lui Basexu’ pe la tot felul de sindrofii / chermeze ( tot voi țipați că vă sodomizează ,, statu’ … ” ) , pentru ca mai apoi să o ardeți în bulan în cadrul USL-ului …adică cu PNL-iştii ,,tăițelelui” şi PC-riştii Varanului ( în fața cărora iarăşi dansați Samba do Brasil în fundul gol pe lângă…). Acu’ zic / întreb şi eu : cu ce tupeu mai vorbiți şi unii şi alții ( ceilalți ) public despre cât de buni şi tari sânteți de cur , dându-vă ,, fecioare neprihănite ” , de vreme ce v-ați prostituat în aceleaşi bordeluri ?
  Vă meritați unii pe alții , dar noi pe voi nu…şi nici voi pe noi ( nu aveți cu ce să vă mândriți dacă interpretați corect sensul ,, dar noi pe voi nu…si nici voi pe noi ) !
  2.Dacă te uiți mai atent măi ‘ ZERO , impactul între autobuz şi basculantă a avut loc în zona VAMA / viraj spre poarta TMK Muncitoresc ( vezi şi pe You Tube filmarea ) ; nu este nici un semafor în zonă afară de cel din capul tău ( are şi lumină intermitentă ? ) . 3 Dacă ți s-a năzărit ca eu aş fi avut accidentul cu autoturismul prin anii ‘ 90 , dar că am interpus persoane imaginare pentru a mă feri ( ascunde ) de nu ştiu ce bazaconii ai tu în cap , te anunț că bați câmpii ( accidentul a avut loc din direcția Caransebeş către sensul giratoriu Intim ; nici acum , şi cu atât mai puțin atunci nu era vreun semafor în imediata apropiere față de vreo arteră secundară , care se intersectează cu cea principală ( de la artera secundară str.Făgăraşului / peco Petrom , precum şi de la cealaltă din dreptul magazin Consiron ,, mai mănânci o pâine ” până la semafor bloc potcoavă …deci nu semaforul a fost cauza opririi autovehiculului de pe banda întâi ; dar tu şti fiindcă ,, ai fost acolo”…).Dealtfel , în perioada anilor 94-98 când îmi amintesc mai precis că a avut loc evenimentul , nici nu mai îmi amintesc dacă exista instalat semaforul la respectiva trecere de pietoni. Dacă totuşi insişti să aberezi , te poți întâlni cu mama acestuia ( după ce îi cer acceptul ) ca să-ți confirme ceea ce am afirmat…poartă şi în prezent pe frunte semnul foarte vizibil al rănii provocate.
  În altă ordine de idei şi profesionist dacă eşti o poți ,, păți ” ( şoferii de pe tir nu sânt tot profesionişti , de toate națiile ? … şi cu toate acestea-i vezi destul de des proptiți în accidente , chiar şi pe autobandă ).

  1. zero

   Stimate domn, eu v-am citat (în câta reflecţie refractară) cu explicaţia dvs. a fenomenului: “i-a fost afectată vizibilitatea datorită refracției luminii puternice a soarelui”

   Însă, nu aţi precizat cum şi unde se poate produce “refracţia” (pretinsă) care ar împiedica în percepţie şi decizie corectă pe stimaţii conducători luminaţi (de soare): prin zgârieturi (externe) pe parbriz, pe retină, sau prin “zgârieturi” (interne) între neuroni.
   Cât despre fizic[, mă duce gândul la o explicaţie cuantică pe principiul de incertitudine al lui Heisenberg :)
   Ştiţi dumneavoastră …

  2. zero

   P.S. Asta şi pentru că s-au achiziţionat nişte “jafuri” de autobuze, dotate ulterior cu internet (pentru scurgerea ţăiţeilor).
   Dar fără dotare cu senzori de parcare, telemetrie / frânare automată.
   Deh’ … pentru transport public sau elevi … merge.
   Bine că nu a fost nimeni rănit.
   Deh’ … autobuze îşi dau în basculante, ia foc prefectura, sar conserve în Bârzava, ce să …

 5. Lacucaracea

  În general , folosesc şi câte două
  cuvinte în propoziție / frază ( inclusiv sinonime ) , separate prin bara slash pentru a exprima acelaşi aspect / lucru ; tocmai pentru a înțelege toată lumea în mod corect şi complet ceea ce am vrut să spun , cu privire la un cuvânt / termen folosit , şi pentru a nu-mi fi răstălmăcite cuvintele…
  Când spui ,, vizibilitate (a) ” în sens rutier ( al circulației autovehiculelor conduse de către o persoană ,conducător auto/şofer ) , acesta este un termen mai larg şi se referă inclusiv la vederea (simțul văzului) conducătorului auto.De exemplu , afectată-i era ,, vizibilitatea ” ( vederea ) şi dacă din sens opus trecea un autovehicul care , intrând cu roata într-o groapă / denivelare mare plină cu apă i-o împrosca pe parbriz ( până să ,, îşi facă treaba ” ştergătoarele îi era afectată vizibilitatea / ,, vederea ” , şi în cele 2-5 secunde necesare pentru curățare se poate produce un accident).La fel se poate întâmpla şi pe ploaie torențială / ,, rupere de nori “, când ştergătoarele nu mai pot face față debitului de apă , şi totuşi alegi să circuli în continuare.
  Pe româneşte spus ( fără a folosi termeni de specialitate din fizică ) tu vei putea vedea autoturismele din față…dar le vezi ,, ca dracu ” ( sună mai bine aşa ?…sau cum să denumim ,,în termeni mai populari” afectarea vederii produsă de apa aflată pe parbriz…fiindcă poți vedea prin ea, dar neclar / distorsionat , neputând aprecia corect distanța față de obiectele din față sau față de marginea drumului). Consider că era de prisos să mai pun vizibilitatea / vederea în atare situație ( a se vedea şi semnificația completă în dex a cuvântului. ,, vizibilitate “). Dacă spuneam că ,, i-a fost afectată vederea ” , interpretați / rețineați că o fi rămas şi cu sechele, fiindcă aşa am zis eu… Acu’ ,, între noi ” fie vorba , față de ,, cadavrele ” alea’ de autobuze ale Ro A Tir -ului…acestea sânt ,,parfum/ Neckermann”.
  Drept ( adevărat ) este faptul că destul de frecvent în ,, balenele ” albastre ,,te coci” la propriu vara , exact precum ne coceam sau deopotrivă înghețam iarna în maşinăriile infernale ale Ro-A Tir – ului.Iar Wi-Fi – ul este util , măcar pe acesta îl poate folosi toată lumea , nu doar ,, jmecherii cu abonamente de partid (e) ” de prin ,, berouri ” pe banii la fraierii…plătitori de taxe, impozite şi alte ,, danganale “.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei