Abaterile nu se iartă! Peste 100 de cărășeni amendați pentru că nu purtau mască!

pol

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului,  poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În doar 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 130 de efective de poliție și poliție locală.

b8558a33-1223-4926-a181-98eef53c1ed0

Astfel, au fost verificate 62 de societăți comerciale, precum şi 127 de mijloace de transport, fiind legitimate peste 450 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 185 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.800 de lei.

Dintre acestea, cele mai multe – 103 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

De asemenea, alte 4 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor operatori economici și persoane fizice, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții și pentru participarea la astfel de activități.

9162aed1-71eb-4639-83d4-9a745d301d05

De exemplu, în 18 octombrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Reșița au fost sesizați cu privire la faptul că la un local de alimentație publică din municipiu era organizat un parastas, la care participau aproximativ 14 persoane.

Polițiștii au întrerupt evenimentul, iar administratorul societății comerciale a fost sancționat conform Legii nr.55 din 2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicția cu privire la organizarea de evenimente private și să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la  lege.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!”, transmite IPJ Caraș-Severin.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. Lucas

  Felicitări! Să vă faceți în continuare datoria. Limitați pericolul și sancționați inconstienta( prostia se plateste).

 2. STALIN

  Te salut dictatura PNL !HUOOOOOO JOS BOTNIȚA, JOS MANIPULAREA ȘI MINCIUNA POLITICIANIST- OCULTĂ ȘI INCULTĂ!

 3. STALIN

  Rahat și un mare sictir ,băi ce milițieni securiști mai are în subordine Prefectura lui Vela vs.Gâfu! Ce acțiuni de doi bani mai aveți băi inculților, bărbați de doi lei!Arestați Covițul nu proștii care vă plătesc salariile ENORME,SLUGI ALE COVIDIOȚILOR PNL! Ce vină avem că voi,autoritățile de tot rahatul nu a-ți făcut nimic plus NIMIC de 7 luni ,numai OPRIMAREA POPULAȚIEI este cuvântul de ORDINE ,altceva nu știți ,lîngăi de funduri PNL-iste!În 31de ani, nu a-ți făcut nimic,doar jaf național și OPRIMAREA POPULAȚIEI!Asta sunte-ți ,niște JAVRE4 ORDINARE ȘI SLUGI ALE S.U.A ȘI BRUXELLES!SUNTE-ȚI DE TOATĂ JENA!JOS BOTNIȚA!

 4. Bau Bau

  Si uite cum au reusit sa manipuleze prostimea sa-si spioneze vecinii, usor imcepe controlul ai monitorizarea fiecarui cetatean! Planul functioneaza perfect. Vor incepe cu implanturi, bratari etc. Cu ajutorul nostru

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei