A început curățenia de primăvară; 200 de polițiști ajung de astăzi în stradă

a

Poliţiştii cărășeni, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai celorlalte structuri cu care acţionează în sistem integrat, sunt la datorie și la acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătoarea Floriilor să fie celebrată în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii virusului Covid – 19 să fie respectate. Peste 200 de polițiști acționează în medie, zilnic, astăzi 24 aprilie și mâine 25 aprilie, atât cu scopul prevenirii faptelor antisociale, cât și pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul SARS COV-2.

Polițiștii vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție. În această perioadă sunt la datorie atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și poliţişti de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt angrenați și polițiști din alte structuri: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

aa

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus se desfășoară împreună cu partenerii instituționali. Se acționează în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, pe terase, parcuri,  zone turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale.

De asemenea, poliţiştii rutieri acționează cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Reamintim că purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase.

aaa

„În caz de urgență sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sesizați cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă“! se precizează în comunicatul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Mumu

    Adică pâra sau datul în gât asta promovează presa în complicitate cu milițienii securiști. Ete fleoșc, nu o să sun la 112 pentru nimic în lume, nu em incredere în nimeni!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei