76.000 de lei, investiți în reabilitarea Vilei Koch! Alți 880.000 de lei sunt necesari pentru continuarea lucrărilor!

modelmic

76.000 de lei au fost investiți până în prezent în reabilitarea Vilei Koch din Reșița, una din clădirile emblematice din municipiul de pe Bârzava, în care își desfășoară în prezent activitatea Casa Corpului Didactic din Caraș-Severin. Pentru continuarea lucrărilor mai sunt necesari însă alți 880.000 de lei, bani pe care conducerea instituției i-a solicitat deja de la Ministerul Educației, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

În anul 2016, am identificat necesitatea imperioasă de a reabilita clădirea Casei Corpului Didactic, deoarece ultimele lucrări au fost făcute între anii 2002 – 2006, în urma incendiului care a avut loc în anul 2001, și atunci au fost făcute reparații doar pe partea afectată de incendiu. Așadar, am solicitat în 2016, Ministerului Educației Naționale fonduri pentru reparații capitale. Am primit chiar de la prima solicitare deoarece a fost un proiect fundamentat. În cursul anului 2016, deoarece procedurile de achiziție durează foarte mult, au existat chiar și contestații pe care le-am rezolvat în timp util, am reușit să finalizăm proiectarea. Toate aceste demersuri au fost făcute prin intermediul compartimentului tehnic al ISJ, deoarece CCD este o instituție ordonator terțiar de credite. Proiectul a fost realizat cu multă muncă, demersuri complexe, fiind o clădire de patrimoniu, au fost necesare 11 avize de la 11 instituții diferite”, a precizat Nicoleta Marcu, directorul CCD Caraș-Severin.

modelmic

Pe parcursul anului 2017, au fost finalizate însă doar o parte a lucrărilor prevăzute în proiect, deoarece într-o primă fază au fost primiți doar 76.000 de lei, bani folosiți pentru instalarea unei centrale noi și înlocuirea completă a instalației termice. Pentru continuarea lucrărilor ar mai fi nevoie de alți 880.000 de lei.

În acest moment suntem în etapa în care așteptăm finanțare pe care am solicitat-o pentru următoarea parte a lucrării, care include acoperișul, în totalitate refăcut, fațada exterioară, înlocuirea completă a tâmplăriei exterioare, dar conform cerințelor comisiei de Cultură, și anume din lemn stratificat, dar și unele amenajări interioare care vor fi necesare”, a mai adăugat Nicoleta Marcu.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei