35 de milioane de iluzii?

usr-el

Băile Herculane, mult dorit Karlovy Vary românesc, rămâne în continuare o localitate în care se observă an de an încercările disperate de investiții din partea sectorului privat, mai puțin o intervenție susținută a autorităților menită să își pună amprenta pe dezvoltarea și modernizarea stațiunii, susține USR Caraș-Severin într-un comunicat de presă.

Proiectele în valoare de 35 milioane Euro anunțate cu mare fast în campania electorală de către administrația din Herculane, în presa locală, sumă de trei ori mai mare decât bugetul pe patru ani al orașului (veniturile Primăriei Băile Herculane, în perioada 2017- prezent sunt de 9.681.370,22 Euro (sursă: www.transparenta-bugetara.gov.ro), ne ridică un singur semn de întrebare: se văd aceste investiții de 35 milioane Euro în Băile Herculane?

La o analiză mai atentă, site-ul primăriei afișează proiecte care însumează 7.259.653,01 Euro, fără a lua în calcul alte trei proiecte aflate în faza de evaluare, împreună cu care ar rezulta suma de 12.703.118,96 Euro. Din această sumă nu am scăzut eventuala co-finanțare care ar trebui asigurată de către beneficiar. Chiar și cu proiectele derulate de Aquacaraș SA (reabilitarea stației de epurare, a sursei de apă și a stației de tratare din Băile Herculane), începute încă din anul 2012, pe care actuala administrație din Băile Herculane și le însusește, deși beneficiarul este compania mai sus menționată, suma fondurilor europene atrase nu depăsește 15 milioane Euro, bani atrași în decurs de două mandate. Ne întrebăm: unde sunt celelalte 20 milioane Euro investite în orașul de pe Cerna?

Solicităm Primărei Herculane să lămurească aceste declarații și în semn de respect pentru cetățeni, să ne pună la curent cu cifrele exacte.

Herculane nu va reînvia cu propagandă nesusținută care valorează 35 milioane de iluzii vândute de actualul primar și de către unul din consilierii săi la ceas de campanie electorală.

Daniel Trapșa și echipa lui de la USR Băile Herculane cunosc modelul vestic de dezvoltare sustenabilă a stațiunilor turistice, au capacitatea și experiența care să-i ajute în gestionarea problemelor orașului din care provin. Herculane are nevoie de un nou suflu în administrație, de oameni activi care au idei de bune practici, cu profesionalism și devotament pentru binele comun”, precizează în același comunicat de presă, filiala USR Caraș-Severin.

2f223692-07e0-4c89-9860-d0e0f0c3fef4

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei