Vicepreședintele Popovici, nemulțumit de Intercom Deșeuri! „Noi respectăm legea”, este replica celor de la ADI!

modelmic

 

Proiectul privind implementare unui sistem de management integrat al deșeurilor în județul Caraș-Severin continuă să se lovească de piedici. După ce deponeul de la Lupac a fost într-un final recepționat, cu o întârziere de peste 2 ani de zile, în prezent încă nu au fost găsiți operatori de colectare și transport a deșeurilor pentru toate zonele din județ.

Subiectul a fost abordat în ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic derulată ieri la Prefectura Caraș-Severin. În cadrul ședinței a fost prezentat un raport al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deșeuri, cea care se ocupă de delegarea serviciilor de colectare și transport a deșeurilor și căreia îi va reveni supervizarea proiectului, odată ce el va fi implementat.

Deranjat de cele prezentate în raport s-a arătat vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici. Principala nemulțumire a lui Popovici a fost legată de faptul că încă nu au fost găsiți operatori pentru zonele Bozovici și Pojejena, deși prima licitație în acest sens a avut loc în 2015.

Suntem în 2018 și la Bozovici și Pojejena nu avem operatori. Sunt 2 zone extrem de importante, vorbim de Valea Almăjului și de Clisura Dunării. Toată lumea a arătat cu degetul către Consiliul Județean că nu reușește să recepționeze deponeul. Iată că l-am recepționat, într-un final, și constatăm că oamenii de acolo nu vor avea unde să își ducă deșeurile. Ceva nu merge la ADI Intercom Deșeuri și aș dori să mă lămuriți care este problema”, l-a chestionat Popovici pe reprezentantul ADI Intercom Deșeuri. Asta, după ce s-a arătat nemulțumit și de faptul că raportul nu a fost prezentat de directorul asociației, Daniel Borduz, ci de responsabilul de mediu din cadrul ADI Intercom Deșeuri.

Cel care i-a răspuns lui Popovici a fost însă consilierul juridic al Asociției, Ștefan Miloș, care i-a explicat că pur și simplu licitațiile trebuie desfășurate conform legislației în vigoare și că întărzierile se datorează numeroaselor contestații depuse de ofertanți:

„Din 2015 s-au organizat 2 licitații și nu s-a prezentat nici un ofertant. La ultima licitație organizată s-au prezentat 3 ofertanți, dar nici unul nu a îndeplinit cerințele din caietul de sarcini. Au urmat procedurile legale de contestație, care durează. Toate acestea prelungesc licitațiile. În momentul de față îndeplinim condițiile legale, ne aflăm în faza procedurii speciale prevăzute de lege a licitației publice deschise, fără publicarea prealabilă a unui anunț. Se fac invitații pentru ofertanții participanți și pentru alți operatori. Așteptăm să fie depuse ofertele pentru a fi analizate și negociate pentru a da un rezultat final, bineînțeles sub rezerva contestațiilor ce pot fi depuse de către ofertanți”.

Ștefan Miloș a adăugat că în ciuda faptului că o licitație durează maxim 45 de zile, procedurile de contestație se pot întinde foarte mult, cum a fost cazul în cazul licitației pentru găsirea unui operator în zona Reșița:

„Pentru zona 1 Reșița am fost purtați în judecată peste doi ani, din 2015. De abia în 2017 am reușit să încheiem contractul, în 18.10.2017, respectând prevederile legale. Într-adevăr, licitația este de 45 de zile maxim, dar procedurile de contestație se întind”.

Noi cu toții suntem aici pentru a găsi soluții, nu scuze”, a fost replica lui Popovici, fără să vină însă cu vreo soluție pentru veșnica problemă a colectării deșeurilor în județul Caraș-Severin.

În ceea ce privește operatorii pentru cele 6 zone ale județului, au fost semnate contracte pentru zonele Reșița, Oravița, Herculane, și Oțelu Roșu, urmând să fie organizată o nouă achiziție publică pentru zonele Bozovici și Pojejena.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

  1. Florian

    Asta e Comisaru ala care aducea haine furate din Austria si Germania poate cineva sa imi spuna??? Doamne ce rau a ajuns Judetul asta

  2. Eugen

    Vad ca esti toata ziua prin ziare ba pe mese pe sub mese la diferite manifestari ,doar atat, pe la Primariile din judet deloc doar in campanie electorala?

  3. elena

    Pai ce solutii sa dea …..toti isi dau cu parerea …. de vreo doi ani le -a tot spus Muntean de la Garda dar nu au avut urechi sa auda iata ca a venit si 2018… Acum l-au schimbat si e catelul lui Stepanescu sef. Mai fratilor in ce tara traim ???? Se duc dracului toate institutiile statului cu cercetati penali si handicapati.

  4. Banateanul

    Vicepreședinte de CJ implicat în șmenuri imobiliare? Ce legătură au suspiciunile cu o anchetă a Parchetului Curții de Apel Timișoara?

  5. DNA

    Desigur, omul este și asociat într-o firmă (SC Number One SRL), nu trăiește doar din bani publici sau din cei de la partid, dar, din comentariile de pe Facebook și după o simplă consultare a portalului instanțelor, se pare că nu este ocolit nici de procese, fiind acuzat chiar că ar fi rău-platnic.

    Ceea ce surprinde în declarația lui de avere este numărul mare de terenuri și imobile pe care acest tânăr politician și demnitar a reușit să le adune.

    Cele mai recente achiziții sunt niște terenuri agricole de la Ticvaniul Mare, numai că acestea par a fi și cele mai controversate.

    Contracte cu morți?

    Potrivit declarației sale de avere, Ionuț Popovici ar fi cumpărat în anul 2015 mai multe terenuri în comuna Ticvaniu Mare. Este vorba despre un contract, cu numărul 119, din 12 mai 2015, încheiat la notarul public Keller Wanda Kuki. Aici am avut primul semn de întrebare, iar el ne-a condus la altele, destul de… numeroase.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei