Schimbare la conducerea ADI Intercom! Urmează o săptămână de foc, în problema deșeurilor!

ADI Intercom

Asociația de Dezvoltarea Intercomunitară „Intercom Deşeuri Caraş-Severin” are începând de astăzi un nou Consiliul Director. În fruntea acestuia a fost ales viceprimarul municipiului Reșița, Ioan Crina. Principala problemă pe care reprezentanții UAT-urilor vor trebui să o soluționeze în zilele următoare se referă la depozitarea deșeurilor, având în vedere că începând cu data de 18 februarie acestea nu vor mai putea fi duse la Vulcan. 

Schimbarea Consiliului Director al ADI Intercom Deșeuri a survenit după modificarea legii conform căreia primarii nu aveau voie să facă parte din astfel de asociații. Schimbarea legii a atras după sine schimbarea componenței adunării generale a ADI Intercom și mai apoi a Consiliului Director.

Azi în ședința ADI Intercom Deșeuri, datorită faptului că AGA Intercom s-a schimbat deoarece primarii sau reprezentanții lor sunt membri și reprezentanții UAT-urilor în AGA, s-a ales un nou președinte și un nou Consiliul Director. Ca președinte am fost propus și ales eu, reprezentantul Reșiței, iar ca membri în Consiliu Director au fost aleși Caransebeșul, Moldova Nouă, Oravița și Bozovici”, a precizat pentru Reper 24, Ioan Crina.

În cadrul adunării generale a ADI Intercom Deșeuri a fost abordată și problema depozitării deșeurilor din Caraș-Severin, în situația în care acestea nu mai sunt primite la Vulcan decât până în data de 18 februarie. Cu mai puțin de săptămâna rămasă până la termenul limită, responsabilii din județ încă nu au o idee clară ce cale să urmeze. Viceprimarul Reșiței, Ioan Crina se arată însă încrezător că va fi găsită o soluție, care să nu implice costuri suplimentare pentru populație:

„Vom găsi soluții, problema este până la urmă de cost, dar vom găsi ceva până atunci. Ați văzut că și când a fost criza mai stringentă ca acum am rezolvat-o, deci cetățenii nu vor rămâne nici acum cu gunoaiele la ușă și nici nu vor trebui să plătească mai mult”. 

Rămâne de văzut care va fi soluția găsită pentru această nouă criză, având în vedere că deponeurile cele mai apropiate de Caraș-Severin, care acceptă preluarea deșeurilor generate de cărășeni sunt cele de la Horezu și de la Arad. Cele două variante presupun însă cheltuieli mult mai mari decât cele suportate în prezent, diferențele putând ajunge chiar și până la peste 80 de lei pe tonă.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Ioan

    Oamenii care doresc sa schimbe in bine mersul lucrurilor trebuie lasati sa o faca. daca vom alege altii nu vom face decat sa oprim aceasta evolutie a societatii.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei