Romeo Dunca: „Locomotiva este a Primăriei Reșița, trenul este al Consiliului Județean”

popa si dunca

Este trenul nostru, locomotiva este a lor”, a fost replica președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, atunci când a fost întrebat de ce Primăria Reșița este autoritatea desemnată în proiectele mari pe care cele două instituții își propun să le deruleze împreună în următorii ani, cum ar fi: ridicarea unui nou spital județean, modernizarea căii ferate Reșița – Timișoara sau amenajarea domeniului schiabil Semenic.

De ce nu este Consiliul Județean autoritate desemnată? La tren, municipiul Reșița, pe Semenic, municipiul Reșița, la spital, municipiul Reșița. Acum probabil o să faceți un proiect cu Muntele Mic. Tot municipiul Reșița o să fie autoritate desemnată? Adică nu suntem noi capabili să facem chestiile astea?”, a întrebat nemulțumit consilierul social-democrat Ioan Crina, în cadrul unei ședințe în care a fost luat în discuție acordul de parteneriat încheiat de forul județean și Primăria Reșița pentru atragerea de fonduri necesare construirii unui spital județean nou.

Este vorba de un proiect mare, în care Consiliul Județean are nevoie de sprijin de la oricine îl poate oferi, a explicat la momentul respectiv președintele Romeo Dunca:

Noi rămânem cu denumirea de spital județean, dar împărțim munca și cheltuiala cu Primăria Reșița, care va contribui cu fonduri substanțiale să facem toate documentele. Evident că dacă vom reuși să obținem finanțarea probabil că acești bani îi vom recupera, dar la urma urmei trebuie puși. Primăria Reșița vine cu terenul, avem echipa Primăriei, care indiferent ce spune lumea este performantă și ne bucurăm să o putem folosi într-un proiect care în primul rând folosește județului.

Este trenul nostru, locomotiva este a lor. Asta este, Nelu trage, are cu cine și cu ce”.

La rândul său, primarul Ioan Popa a explicat atribuțiile ce îi revin administrației locale reșițene în urma ședinței Consiliului Local Reșița în care a fost aprobat acordul de asociere între cele două părți : „Avem o serie de pași pe care trebuie să îi parcurgem și pe care ni i-am asumat în acest acord de asociere, vorbim aici de studiul de fezabilitate, vorbim despre PUZ – un plan de urbanism zonal, care vizează zona Triaj, unde Primăria Reșița deține la ora aceasta circa 12 hectare de teren și unde mai sunt încă circa 14 hectare de teren. Am început deja negocierile cu o parte din deținătorii de teren de acolo în vederea unei înțelegeri de despăgubire sau de relocare a activităților lor. Studiul de fezabilitate este și documentul care va permite ca în cazul în care nu ne înțelegem cu unii din ei să putem să îi expropriem pentru utilitate publică. Sper să nu ajungem în situația asta, oricum procedurile sunt extrem de simple și ne avantajează legislația din acest punct de vedere, după care ne ducem la finanțator”.

Conform edilului reșițean, proiectul de ridicare a unui nou spital județean la Reșița este estimat la aproximativ 150 de milioane de euro, fiind vizate mai multe posibile surse de finanțare: PNRR, încheierea unui parteneriat public – privat sau obținerea unui credit de la BERD sau Banca Mondială.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Dorin

    E bine! Cu ajutorul lui Dumnezeu! Însă, până atunci, vă rugăm frumos să faceți ceva și finalizați extinderea UPU de la actualul spital. Doar stâlpii mai stau in picioare, ca o rana pe cer… Mulțumim!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei