Negocieri între Primăria Reșița și Aquacaraș! Popa vrea să ajungă la un acord cu Văduva!

 

modelmic

Consilierii locali reșițeni au aprobat în ședința ordinară de săptămâna aceasta un proiect de hotărâre privind încheierea unui contract prin care societatea Aquacaraș să preia în gestiune canalizarea pluvială a municipiului. Primarul Ioan Popa a început negocieri cu cei de la societatea de apă și canal deja de mai bine de un an de zile, iar conform edilului Aquacaraș, administrația reșițeană ar urma să  plătească celor de la Aquacaraș pentru mentenanța rețelei, undeva la 20-30.000 de lei pe lună.

Edilul Ioan Popa declara încă din vara anului trecut că Aquacarașul ar trebui să preia canalizarea pluvială, având în vedere că aceasta se întâlnește în mare măsură cu cea menajeră. În ultimii ani au existat numeroase probleme la Reșița, străzile fiind inundate la fiecare ploaie mai serioasă. De atunci, administrația locală a încercat să găsească soluții, fiind realizate lucrări în mai multe zone ale orașului, de la forări orizontale, la curățarea unor guri de canalizare asfixiate de gunoaie sau chiar destuparea celor care au fost acoperite în urmă cu câțiva ani atunci când a fost realizată „marea asfaltare”. Problemele au fost în mare măsură rezolvate, susține edilul, iar în cazul în care se va ajunge la un acord între cele două părți, cei de la Aquacaraș se vor ocupa de menținerea rețelei pluviale în stare de funcționare.

„Colegii din Consiliul Local au aprobat întocmirea unui acord între Primăria Reșița și Aquacaraș, astfel încât să preia și pluvialul pe un contract de mentenanță și am spus-o și în alte rânduri, asta și pentru că în parte pluvialul se întâlnește cu menajerul și era foarte complicat să îl gestionăm separat. Am găsit înțelegere și la Aquacaraș și sper ca lucrurile să funcționeze mai bine decât până acum.

Nu ascund faptul că noi am investit în pluvial în ultimii doi ani. Am făcut câteva forări orizontale din Bârzava înspre Rogge, înspre Policlinică, în zona universității și așa cum ați văzut în urma ploilor din ultimele săptămâni, chiar luni, în zonele acestea nu au mai fost probleme deosebite. Nici în Muncitoresc. Noi încercăm să le rezolvăm pe toate, pe măsură ce vedem că mai rămân zone în care se aglomerează ape”, a precizat primarul Ioan Popa.

Managerul societății Aquacaraș, Aurel Văduva, a dorit să aducă și el câteva lămuri cu privire la preluarea de către compania de apă și canal a pluvialului din municipiul Reșița. Conform lui Văduva, negocierile între cele două părți ar fi de abia la început și nu s-a ajuns încă la un acord clar.

De abia am început discuțiile, am avut două întâlniri cu Paul Vasile pe această temă. Rămăsese să găsim o posibilitate de a încasa banii, că este și acolo o problemă cu partea de încasare a banilor pe apa meteorică de la persoanele fizice și de era nevoie să găsim și soluțiile tehnice, că totuși canalizarea asta pluvială nu este peste tot în starea cea mai bună. Deci sunt niște lucruri pe care trebuie să le analizăm, nu s-a vorbit sub nicio formă de cifre, noi nu am ajuns la o discuție atât de avansată. Nu am refuzat să preiau apa meteorică, nu am refuzat această discuție sub nicio formă, dar trebuie să găsim o soluție care trebuie să ne dea, pe de o parte și finanțarea de a putea întreține această canalizare, dar și o soluție legală până la urmă pentru ambele părți”, a precizat Aurel Văduva.

 Citește și „În Reșița, pluvialul se amestecă în procent de 50% cu rahatul”! Străzile din municipiu, inundate la fiecare ploaie! Există soluții?

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „De abia am început discuțiile, am avut două întâlniri cu Paul Vasile pe această temă. Rămăsese să găsim o posibilitate de a încasa banii…”, a precizat Aurel Văduva.

    Bani de la tăiţelu’ prin Paul Vasile? :) :) :)
    Pisici moarte eventual. Şi cacanalizări.
    Liberale. Adica taxe majorate cetăţenilor.
    Va da “vina” noilor taxe pe dvs.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei