Medic reșițean, fost consilier județean, pune diagnosticul alegerilor: „Cine crede că o să curgă lapte și miere, se înșeală!”

purea

 

Alegerile locale au trecut, oamenii au rămas, constată fostul consilieri județean, medicul Paul Purea, care face o radiografie a vremurilor pe care le traversăm. Diagnosticul pus de medicul reșițean este tulburător, pentru că după o campanie și un scrutin mozaic privind rezultatele, oamenii au rămas cu aceleași „afecțiuni grave”:

Cu grijile, cu problemele, cu sărăcia, cu bolile lor. Cu banii lipsă în portmoneu, cu pandemia în casă şi pe stradă. Cu o stare de neajunsuri tot mai cronicizată. În ignoranţa lor, mulţi cetăţeni au jubilat, mulţi au plâns. Unii chiar s-au bătut… la propriu, fizic. Întrebarea e: pentru ce? Mai ales, pentru cine? Pentru cel care a luat locul plecatului? Pentru sărăcia trecută, prezentă sau pentru cea viitoare? Cine crede că o să curgă, începând cu aceste zile, lapte şi miere prin România, se înşeală. Starea groaznică şi jalnică trăită de mulţi cetăţeni până acum, va rămâne şi în continuare… Fără nici o ameliorare. Bani o să fie tot mai puţini, datoriile ţării şi ale omului de rând tot mai mari, scormonitul în punga goală tot mai acerbă… Minciuna şi ipocrizia, corupţia şi demagogia, aroganţa şi furtul, tot mai exacerbate; diferenţa între cei bogaţi şi cei săraci tot mai mare şi adâncă. Politicienii (indiferent ce siglă, poartă pe frunte, indiferent dacă e vorba de cei plecaţi ori de cei nou-veniţi) tot mai bogaţi, arţăgoşi şi hoţi! Mai infatuaţi şi tot mai bolnavi de paranoia! Acesta e adevărul…”, susține Paul Purea.

Medicul mai identifică o „afecțiune” degenerativă a rezultatului alegerilor din țara noastră.

Selecţia la alegerile din România, începând cu 1990, nu s-a făcut (niciodată!) nici pe departe pe criterii de competenţă, demnitate şi performanţă – cu mici excepţii! Cu atât mai puţin pe cinste şi determinare vizionară! De ce nu? Simplu… pentru că în politică există foarte puţini oameni care sunt curaţi şi capabili să faca ceva util pentru cetăţeni, pentru comunitatea care i-a ales, implicit pentru ţară! Promisiunile (ultra mincinoase!) din campaniile electorale au fost de fiecare dată mai numeroase decât gropile din şosele, decât câinii vagabonzi, privatele din fundul grădinilor, spitalele lipsă, şcolile neperformante, banii lipsă din buzunar etc. Durerea cea mare, esenţială în întreţinerea în continuare a stării de promiscuitate din ţară şi din politica românească este, se înţelege uşor, lipsa de cultură a majorităţii populaţiei, în general, şi a celei de educaţie electorală, în special! Toleranţa Răului de către poporul român! Ca România să fie altfel de cum este (şi va fi în continuare) ar trebui ori să se schimbe complet genotipul existent al politicianului român, adică proteina de bază şi acizii ei nucleici (ceea ce este imposibil), ori eliminată complet această clasă bolnavă şi înlocuită cu una absolut nouă, ceea ce este şi mai imposibil, cât timp poporul, în speţă alegătorul, nu este cult, educat, corect informat.

Faptul că, pe ici pe colo, mai apare şi câte un ales altfel decât gena dominantă, nu este decât presupunerea înşelătoare a unei speranţe care, ea însăşi, nu este altceva decât una coruptă şi mincinoasă…

Cum ai putut ALEGĂTORULE să-l alegi pe Dan Tudorache, dar pe Clotilde Armand? Dar pe ceilalţi, miile pe care i-ai ales în cei 30 de ani?”, afirmă dezamăgit medicul reșițean Paul Purea, fost consilier județean.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. vasile

    Dute omule si fati meseria de medic ca la politica esti varza , ai un creier incompatibil cu politica sau poate ca nici ca doctor nu ai performat. Lasa alegatorii ca stiu ei ce fac nu trebuie sa i inveti tu.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei