Măsuri urgente! Oamenii străzii și persoanele vulnerabile, în atenția autorităților!

rs

Pentru că frigul s-a instalat deja în județ și iarna își intră tot mai mult în drepturi, iar temperaturile sunt tot mai scăzute, la nivelul județului s-au luat măsuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență și organizarea unor acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost, precum  și transportarea acestora la spital sau în spații special amenajate.

Sarcina asigurării acestor măsuri privind acordarea de urgență a asistenței medicale și a unor locuri special amenajate pentru oamenii străzii îi revine Direcției de Sănătate Publică a județului.

Toate unitățile sanitare cu paturi din județul Caraș-Severin au stabilite săli, locații unde pot fi cazate aceste persoane și poate să fie asigurată asistența medicală pentru persoanele care sunt în nevoi. Procedurile sunt clare, au fost stabilite și acum, așa cum s-a procedat și în anii anteriori. Acum lucrăm la o procedură cu privire la orașele care nu mai au unități sanitare și aici ne referim la Anina, Bocșa, Bozovici, pentru că vrem să stabilim și acolo anumite locații în care să fie cazate persoanele respective”, a declarat Dănilă Miloș, directorul DSP Caraș-Severin.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică va trimite adrese către unitățile administrativ teritoriale din județ pentru ca primarii să ofere sprijin în asigurarea acestor spații, mai ales în centrele de permanență existente.

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență întrunit ieri, s-a discutat și despre acordarea asistenței medicale de urgență pe timpul perioadei reci, inclusiv asigurarea cu autospeciale de urgență (de Tip C – 4×4) care să poată interveni în zone greu accesibile pentru a ajunge la persoanele vulnerabile.

amb

În baza protocoalelor stabilite cu Serviciul Județean de Ambulanță pentru perioada rece și pentru perioada în care vor fi probleme vor fi suplimentate numărul echipajelor și vor fi în totalitate la dispoziția persoanelor care sunt în nevoi.

Avem o statistică cu privire la persoanele vulnerabile din județ, femei gravide, persoane cu dializă, sau alte cazuri, în fiecare săptămână ne sunt comunicate de către spitale și de către medicina primară numărul femeilor însărcinate, al persoanelor dializate și alte situații, cu toate datele necesare”, a mai declarat directorul DSP Caraș-Severin, Dănilă Miloș.

foto: lugojexpres.ro

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Acum lucrăm la o procedură cu privire la orașele care nu mai au unități sanitare”

    Superb!
    Oraşe care NU MAI AU UNITĂŢI SANITARE!
    Şcoli încă mai au?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei