La Reșița încep să se vadă primele rezultate! „Mă interesează să schimb estetic fața orașului”

popa blocuri

Primarul Ioan Popa a declarat în numeroase rânduri că își dorește să schimbe fața orașului, motiv pentru care a insistat în ultimii ani inclusiv pe derularea unor proiecte de anvelopare a blocurilor de pe raza municipiului. Mai multe astfel de proiecte au primit finanțare pe fonduri europene pe ciclul de finanțare 2014-2020, lucrările fiind în curs de derulare, iar primarul speră ca pe ciclul de finanțare 2021-2027, alte asociații de locatari să fie interesate de demararea unor astfel de proiecte. Pe de altă parte, edilul reșițean este în continuare în căutarea unui arhitect-șef, alături de care să facă „un pic de rânduială în oraș”.

În perioada următoare, vor începe lucrările la nu mai puțin de 14 scări de bloc, a anunțat primarul Ioan Popa, fiind încă un pas făcut în direcția schimbării pe care și-o dorește edilul reșițean.

Cetățenii sper să înțeleagă marele avantaj pe care îl dă o anvelopare făcută în mod corect, cu lift schimbat, cu geamuri, cu acoperiș, ceea ce a început deja să apară în zona Pieței de Sud. Cred că pe măsură ce proiectele de pe 2014-2020 vor apărea, oamenii vor prinde încredere tot mai mare.

Dacă mă întrebați pe mine și știți că eu sunt un om sincer, pe mine mă interesează mai puțin ca oamenii să consume mai puțin gaz atunci când se încălzesc, evident generează mai puțin bioxid de carbon, mă interesează să schimb un pic și estetic fața orașului, pentru că blocurile astea comuniste sunt prima imagine pe care o ai în momentul în care intri în oricare oraș din România. Părerea mea este că blocurile care s-au finalizat pe Horia au deja o altă față, sunt un pic mai elegante, mai frumoase și mai ușor de vizualizat de către oameni”, a precizat Ioan Popa.

Edilul reșițean a adăugat că este încă în căutarea unui arhitect-șef pentru Primăria Reșița, care să facă curățenie în oraș: „Mai sunt încă zone de curățit, mai sunt chioșcuri, mai sunt clădiri parazitare, mai sunt fațade nelalocul lor, trebuie pus în continuare un pic de rânduială în oraș.

Din păcate, deși școala de arhitecți de la Timișoara și de la Cluj produce arhitecți pe bandă rulantă în fiecare an, foarte puțini sunt dispuși să intre în administrația publică”, a afirmat Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

  1. Arhitect

    Ce arhitect normal la cap poate lucra cu un astfel de om?. Sa meargă zilnic la Casa baraj sa discute și să semneze acte? E răcoare acolo,be ce sa stai la birou. În 5 ani nu a avut timp sa faca” puțină ” rânduială. Este rânduială în Centru Civic unde s-a construit singurul bloc din oraș. A cui este blocul? Am auzit ca niște mociureni l-au făcut sa îl aibă, ca i-a mutat Taitelu, s-a ” ținut ” de promisiune. Ipocrizie marca Rareș Bogdan

  2. GGii

    Dupa ce traversezi tara si intrii in oras te apuca depresia pe strada. Asfaltul este groaznic. Te scutura mai rau decat pe macadam.
    Asta este fata adevarata a Resitei!
    Doar abureli si promisiuni.

  3. Silvia Urlică

    Pe banii cui vrei să schimbi, domnule, fața orașului?
    Înțeleg dacă ne-ai fi scutiți de impozit 10 ani, nu 5, pentru că, pe cheltuiala noastră ne zugravim fațada blocului.
    E bine să te bați cu cărămida în piept, pe cheltuiala altuia. Asta as sti sa fac si eu, si oricine.
    Se vede ca sunteti foarte “priceput”, mai ales la străzile “minunate” făcute în zona Lunca Barzavei, începând cu strada Gratz pana la facultate. O bataie de joc!
    Masina de pompieri nu poate interveni dacă se întâmplă ceva, Doamne ferește!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei