Nea Ionuț Popovici e pe meserie la Consiliul Giudețean Căraș, e pe val în sezonul estival, a adus manager de top de la Meggle la spitalul fără scăpare de la faliment, a asfaltat prin munți și văi, a deschis tuneluri cu autostrăzi în stâncă, a deschis turismul mai ceva ca-n Poiană, iar acum că a descoperit că neologismele îi „vine“ mănușă și le poate uzita la costumul de ginerică, a avut o revelație: să intre pe teritoriul minat al fotbalului. „Ce mi-e și cu fotbalul ăsta, fi-me-ar scârbă“, o cramponeală, un șprint, o diagonală, lungă și p-a două, vorba lui Gică, iar împiedicații ăștia de la CSM-eu sunt tot în Liga 3, când noi ar trebui azi să facem mișto de FCSB și Dinamo? Ia, că le spun eu acum cum stă treaba, o bag tot pe on-line, că ai văzut ce bine am dat-o pă aia cu Toto! „Vorbili e la mine“ – vorba unui mare român pe nume Salam.
Când te uiți prea mult la televizor și te ia cu amețeală…
Și se-apucă Ionuț al nostru de mi-l tăvălește pe prezidentu’ de la CSM Reșița, pe Lo-Lo Lolea zis și Laleaua Neagră c-ar fi praf managerial dar și pe partea sportivă, că nu e bine că antrenorii de la grupele de juniori au salarii de 1300 – 1400 de lei, că de ce Lolea se bucură că evoluăm în Liga a III-a, că părinții suportă financiar deplasările copiilor la turnee, că e degeaba la clubul din Valea Domanului! Hai s-o luăm cu începutul…
Mai întâi îți transmit umila mea părere că te bagi singur în seamă, că n-ai nicio gară cu ce se întâmplă la clubul ăsta. Că lui Lolea nu îi iese promovarea de două sezoane încoace, ai dreptate. Dar să știi, Ioane, (gata cu Ionuț că deja ești ditamai flăcăul și cu foncție înaltă în politichie), că Lolea a încercat toate formulele posibile și imposibile, cu antrenori autohtoni, cu nume grele, cu de-ai noștri pe bani puțini, negocieri la sânge, combinații în bobi și-n stele, cu jucători recunoscuți în ligile superioare, cu slujbe, Atos, icoane și vodoo. Le-a încercat pe toate! E clar că a mai și gafat, că a avut de multe ori sfătuitori neinspirați sau dimpotrivă „bine“ intenționați. Și eu l-am criticat, atunci când a meritat-o! Numai cine nu muncește, nu greșește. Indubitabil, dumneata ești un tip fără de cusur, de asta îți și permiți să dai cu barda, mai ceva ca Mișu Viteazul… În același timp, hai să te uimesc o leacă: să știi că și alte UAT-uri investesc bani în sportul rege și mai au și niscaiva sponsori adunați în jurul echipelor lor. Deci să nu crezi că numai Reșița alocă bani din bugetul local pentru Liga 3, studiază și-ai să vezi. Îi plângi pe antrenorii de la grupele de juniori…Tot respectul, așa e! Ăștia nu sunt bani pentru un antrenor iar Lolea ca diriguitor al clubului ar trebui să îndrepte situația, să meargă cu jalba-n proțap la consiliul local, la Nelu Tăiețelu, dar te întreb și îi întreb și pe acești făuritori de destine fotbalistice, la ora sincerității absolute: câți jucători au șlefuit la grupele pe care le pregătesc și de care să se poată folosi echipa de seniori a Reșiței? Câte nume se regăsesc pe firmamentul fotbalului românesc sau european, care au plecat în ultimul deceniu de la Reșița? Cum îi diferențiem pe antrenori și cum îi stimulăm, dacă rezultatele lor sunt …modeste? Mă iau dracii când văd bannerul acela cu Cristi Chivu, „ultimul jucător pe care l-a dat Reșița în fotbalul mare“, dar câtă dreptate se ascunde și aici.
Ar mai fi multe de spus, dar ce-i drept, am puterea să o recunosc, m-am băgat și eu în seamă cu tine, ți-am răpit din prețiosul tău timp în care mai executai pe hârtie vreun drum județean, pe vremuri o făceam în emisiuni radiofonice cu Adrian Păunescu și alte personalități cvasinecunoscute, pentru ca acum să ajung la apogeu, să citez din „comisarul“ Popovici, un alt soi de personaj din galeria gulerelor albe „cu mâinile curate“, reîncarnat în viața asta, nu în cea de apoi în „Mourinho de Govândari“.
Ionuț Popovici i se adresează președintelui CSM Reșița, Viorel Lolea
„Măi Viorele, lasă-ne! Fă ce vrei tu, numai management sportiv, nu! Nu ai auzit de rușine!? Nimeni nu este perfect și nimeni nu poate scoate rezultatele din joben, dar Viorele, n-ai nicio treabă cu domeniul ăsta! Prin urmare, mergi oriunde vrei tu, numai lasă-te de asta, fiindcă ești pe lângă subiect! Este ca și cum eu m-aș reprofila și aș începe să fac operații pe cord deschis. Știi de ce sunt supărat, măi Vio? Ajungem să ne bucurăm că jucam în liga a 3-a! Asta numeşti tu performanţă!? Copiii mei joacă fotbal la clubul pe care tu îl conduci. Știi că părinții suportă financiar tot, atunci când este vorba despre o deplasare, atunci când tineretul clubului merge și aleargă ca să obțină un rezultat bun pentru clubul reșițean!?! Jos pălăria pentru antrenorii clubului, pentru că le pasă și dovedesc acest lucru, mai ales cei de juniori! Însă, te întreb, măi Viorele, 1.300-1.400 lei sunt suficienți pentru cei care formează, poate, viitorul fotbalului cărăşean!?”, am încheiat citatul postat de vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, excelența Sa și a jocurilor politice de conjunctură, Ionuț Mihai Popovici.
Acu, sincer comisare, nu ne mai știm gradele?
The one and only, Sergiu TABAN
Domnu ziarist stai bine pe sectorul lins??de pupat talpi la Lolea ceva nimica??atatea scuze ii cauti..vezi ca banul public e cheltuit aiurea.Aia nu sesisezi .
D-le Rusu nu prea te duce capul, ești cam sărăcuț cu duhul.
Nu ai înțeles nimic din ce a scos în evidență un ziarist cu coloană vertebrală ( dacă ști ce vreau să spun ) și de o reală valoare .
salutari la domnul Taban de la Tzadula…cine stie …cunoaste…..)))
dacă ai scormonit, te rog scoate adevărul la iveala, merita pt resiteni
sa cunosca adevăratele sponsorizari
ale părinților, în toate sporturile locale, și nu uita accent pe subiect și predicat, felicitări pt curaj? Același???
Sergiulica stai linistit ca te sustinem noi prietenii VICESEI CJ ,noi am putea sa umplem sala de sedinte acum daca mai raman cativa si afara asta e ne asteptam randul linistiti afara .
Până în anul 1990 fiecare sat și comună avea echipă de fotbal în promotie sau judet unele chiar în divizia C. Orașele chiar în divizia B iar Resita în divizia A. Ca să promovezi trebuia să ai brigăzi de arbitri pentru tine. Să ai conducerea Consiliului Judetean de Fotbal precum și FRF. Multi nu jucau pentru bani în categoriile inferioare ci de placere și onoarea satului saua comunei. Un exemplu chiar hazliu: preotul care era și un bun fotbalist își tinea slujba mai devreme duminica echipat cu echipamentul sportiv și cu sutana peste echipament. Termina slujba iar mașina îl astepta în fata bisericii iar când ajungea la terenul de fotbal dădea jos sitana si intra direct la joc. Localnicii faceau cheta si aduna bani pentru baremul arbitrilor mai aducea tuică cadou pentru arbitri. Așa decurgea mersul fotbalului carasan până in anul 1990. Apoi s-a desfintat majoritatea echipelor iar tineretul nu mai era interesat de fktbal.