Cine vrea să întrețină un sens giratoriu? Primăria Reșița dă spre adopție spațiile verzi!

pop

 

 

Un proiect gândit de primărie și aprobat în Consiliul Local poate aduce o îmbunătățire radicală a aspectului orașului prin amenajarea spațiilor verzi publice de către agenții economici, așa cum se întâmplă de exemplu în orașul devenit deja o inepuizabilă sursă de inspirație în probleme de urbanism pentru edilul Reșiței, municipiul Oradea.

Mai exact, Primăria face un protocol de colaborare, pune la dispoziția firmelor interesate terenul respectiv, agenții economici fac un proiect de peisagistică, administrația locală îl acceptă, după care agenții economici îl pun în practică.

Este un proiect făcut de colegii mei de la urbanism legat de întreținerea spațiilor publice din intravilanul orașului. Avem 2.300 de hectare de intravilan în Reșița din care spații verzi sunt cam 15% și atunci am creat acest regulament. Avem și aici inspirație tot din orașele care au luat-o înaintea noastră. Menționez, chiar dacă plictisesc, din nou Oradea. Oradea a creat de exemplu posibilitatea agenților economici din oraș care vor să ia „în adopție” un sens giratoriu, un triunghi, pot face un contract de parteneriat cu Primăria și pe un proiect de peisagistică care este aprobat de primărie, pot să pună copaci, plante ornamentale, gazon, să îl întrețină, să-l tundă și au dreptul să își pună câte o reclamă, dar în dimensiuni evident discrete și elegante, firma care vrea să întrețină acest spațiu”, a explicat primarul Reșiței.

Edilul Popa crede că această inițiativă ar duce la o relaționare foarte bună comunitară cu societățile comerciale din oraș, iar Reșița ar avea astfel de firme interesate să adopte și să întrețină un spațiu verde public pe care să își instaleze și un mic panou publicitar.

Dau un exemplu, în zona stației peco Mol, e un estuar destul de generos care ar putea fi luat de cineva, poate chiar de cei de acolo și să-l gestioneze, evident în colaborare cu Primăria”, a exemplificat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Astfel de spații verzi sunt destule în Reșița și prin proiecte de acest gen s-ar veni în sprijinul administrației locale preluând din sarcina amenajării și întreținerii spațiilor publice.

 

Lorena POENARU 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Zero barat

    Edilul Popa cu aere de savant. Ii lipsesc bunele maniere si cei 7 ani de acasa…”In.p.l.m.”, in rest “zero” ca om

  2. imoGen

    De ce nu angajează primăria muncitori care să se ocupe ?
    După gândirea primarului ar trebui ca firmele să facă proiect de peisagistică (din banii lor), să îngrijească spațiul verde (tot pe banii lor), iar la final, primăria să dispună la orice oră de spațiul respectiv amenajat pe banii altora.
    E ceva de vis!
    Idei marca PNL!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei