Rezolvarea problemei deșeurilor din Reșița și din județul Caraș-Severin, care durează de luni de zile, pare a continua să fie tergiversată, urmare a lipsei de reacție și implicare a autorităților competente în domeniu, Primăria Reșița, Garda de Mediu, Agenția de Mediu.
Se pare că după două încercări nereușite ale actualului viceprimar cu atribuții de primar Ioan Crina pe Valea Țerovei și Kilometrul 7, acesta se dovedește plin de idei și resurse, indicând operatorului de salubritate Bratner Servicii Ecologice o nouă locație pentru depozitare și transfer a deșeurilor municipale la fostul abator de la Moniom.
Sperăm că această ultimă locație identificată să fie măcar ea autorizată de Agenția de Protecție a Mediului Caraș-Severin, nu la fel ca și cele două enumerate mai sus, de pe Valea Țerovei și de la Kilometrul 7 (foto).
Contactat de Reper 24, Sorin Simescu – Directorul S.C. Green Ecobauer SRL, cei care încă se ocupă cu administrarea deșeurilor de pe întregul cuprins al județului Caraș-Severin, acesta ne-a mărturisit că nu înțelege de ce dacă există în prezent o locație autorizată de APM Caraș-Severin pentru activitatea de prelucrare, sortare, depozitare temporară și transfer a deșeurilor menajere pentru localitățile din Caraș-Severin, operatorul de salubritate Bratner Servicii Ecologice refuză în continuare orice dialog, în ciuda insistențelor Green Ecobaeur de a negocia încheierea unui nou contract cu Brantner, preferând în schimb să încalce sistematic legea la indicațiile actualului primar, cel care le oferă locații diverse și exotice pentru realizarea activității pe care o desfășoară.
„Consider că dispoziția dată ieri, la ora 16:30, de domnul încă primar Ioan Crina, prin care interzice accesul la punctul de lucru al societății Green Ecobauer al tuturor operatorilor de salubritate din județ cu care firma noastră are contracte ferme, mai puțin accesul SC Bratner Servicii Ecologice cu care nu am reușit să încheiem niciun contract, mi se pare un abuz în serviciu de o formă nemaiîntâlnită. Pe această cale și dată fiind situația creată îmi rezerv dreptul de a sesiza această stare organelor abilitate. Faptul că domnul încă primar Ioan Crina nu observă că șefa Serviciului de Gospodărire din cadrul Primăriei Reșița, doamna Cornelia Burileanu, cea care ar avea printre alte atribuții și verificarea activității operatorului de salubritate SC Bratner Servicii Ecologice, fiind împuternicită permanent de către actualul primar să reprezinte Primăria Reșița în relația cu patronatul de la Cluj al S.C. Brantner Servicii Ecologice România, este și soția actualului director al punctului de lucru Brantner Servicii Ecologie din Reșița, domnul Marius Burileanu, mi se pare cel puțin ciudat, ca să nu spun că în fapt e unul dintre cele mai evidente cazuri de conflict de interese dintre un funcționar public și o societate comercială privată.
Țin să menționez și faptul că operatorii județeni care în mod legal vin la punctul de lucru al SC Green Ecobauer de pe Dealul Lupacului fiind întorși de la poarta haldinei de către Poliția Locală Reșița care a baricadat intrarea (foto) din dispoziția aceluiași încă primar Ioan Crina, creează costuri suplimentare pentru primăriile respective și pune în pericol sănătatea comunității din acele zone, fapte pe care cel care a dat o astfel de hotărâre abuzivă va trebui să și le asume, după cel îl vom acționa în judecată. Presiunea la care suntem supuși ca și societate comercială privată de către actuala conducere a Primăriei Reșița cu scopul de a primi în continuare, în lipsa unui contract, deșeurile faimosului, deja, Brantner Servicii Ecologice Reșița, presiune la care dacă am ceda ne-ar conduce la comiterea unor grave încălcări ale legii, fapt pe care societatea noastră nu l-a făcut și nu îl va face niciodată.
Reiterez aceeși idee enunțată într-o declarație anterioară făcută către Reper 24 și anume că odată cu investirea legală a noului primar ales al Reșiței, domnul Ioan Popa, aceste abuzuri și conflicte de interese fără precedent nu se vor mai întâmpla în Primăria Municipiului Reșița și că toți operatorii economici vor fi tratați egal și deschis de către noul primar.“
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157668977628950″]
Diana RADU
Poate ne spune stimabilul fost viceprimar Soarin Siamescu cum a intrat el in aceasta afacere pe gustul lui, aceasta afacere cu gunoaiule. Iti este cumva frica inaltule ca ramai fara painea ce de toate zilele ? Iti e frica sa nu ramai pe dinafara. Asa iti trbuie. Dar lasa mai uriasule ca tu esti priceput la atatea si atatea indeletniciri. Sau ai uitat pe activitatile din America ? Iti e frica sa nu iti mai aduca astia gunoaie si sa ramai mort de foame ? Cinstitule si frumosule. Chiparosule.
Așa-i Harabuzarule!Ai dreptate!
Va felicit stimata doamna “jurnalista”. Va felicit ca ati cerut punctul de vedere al tuturor celor implicati. O adevarata profesionista
Intreaga criza a gunoaielor a fost generata de Simescu care a blocat platforma de pe dealul Lupacului cu un munte de gunoaie. Astfel a putut sa santajeze primariile pentru un pret mai mare, in caz contrar nu le prelua gunoiul. Cand primaria a refuzat si a cautat alternative, acum ca va fi scos din joc arunca cu gunoi in stanga si dreapta.
HOTUL STRIGA HOTII