Afaceristul timișorean s-a ținut de cuvânt și a donat aproape 20.000 de euro pentru Băile Neptun

modelmic

Antreprenorul care a promis că va dubla suma adunată pentru Băile Neptun s-a ținut de cuvânt și a donat 18.000 de euro pentru punerea în siguranță a clădirii.

Ovidiu Sandor este om de afaceri în Timișoara și a oferit din proprie inițiativă suma echivalentă celei adunate în urma unei campanii de strângere de fonduri demarată de tinerii arhitecți de la Asociația LOCUS și inițiatorii Herculane Project.
Campania de strângere de fonduri începută în luna aprilie, s-a finalizat pe 1 mai, dată la care în conturile Asociației LOCUS se adunaseră 18.000 de euro.

Am avut ca țintă 15.000 de euro până în data de 1 mai. Acum avem 18.000 de euro, sumă ce va fi dublată de un antreprenor român a cărui identitate o vom dezvălui în zilele ce urmează. Această sumă ne va permite să începem lucrările de punere în siguranță în zonele cele mai afectate”, precizau tinerii arhitecți pe pagina lor de facebook, Herculane Project, la finalul campaniei.
În luna februarie, acoperișul și un zid al clădirii Băilor Imperiale Neptun s-au prăbușit și pentru că există riscul ca întreaga clădire să aibă aceeași soartă, tinerii din asociație s-au mobilizat pentru punerea ei în siguranță.

Motivul pentru care antreprenorul a dorit să susțină acest demers curajos în care s-au implicat temerarii tineri arhitecți este dezvăluit tot de către aceștia, pe pagina Herculane Project.

Motivul pentru care am făcut gestul ăsta este pentru că fiul meu, de 11 ani, mi-a spus că trebuie să-i ajut pe aceşti tineri. Am văzut iniţiativa acelor tineri arhitecţi, legată de Herculane şi la un moment dat am făcut o vizită la Herculane cu copiii şi am vizitat atât baia asta imperială, cât şi alte clădiri de acolo care au istorii similare, care au o soartă la fel de tristă. Am decis că e ceva ce trebuie sprijinit, din mai multe puncte de vedere.

În primul rând clădirea în sine şi locul în sine, care sunt o dovadă fizică a istoriei noastre cu toate nuanţele ei, cu perioada romană, cu perioada habsburgică, cu perioada austro-ungară, cu perioada comunistă, cu toate straturile acestea şi nuanţele istoriei.

În al doilea rând, cred că este grozav că în sfârşit tânăra generaţie începe să se implice din ce în ce mai tare în astfel de proiecte culturale sau sociale şi cred că genul asta de iniţiativă trebuie încurajat şi susţinut. Consider că această clădire, dacă e repusă în valoare şi dacă ea devine un loc cultural sau social, poate să ajute Băile Herculane, care sunt un loc fantastic, să-şi regăsească calea şi să redevină o staţiune celebră în Europa. Acest proiect cred că poate fi un exemplu extraordinar despre cum poate o cumunitate să se redescopere în jurul unui astfel obiect de patrimoniu”, a declarat Ovidiu Sandor.

 

Elena FRANȚ

foto de Cristina Beligăr

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei